Mosolyka Flow - Vegan food & drink

Utolsó kommentek:

Attilajukkaja 2020.01.06. 16:15:24

@Mosolyka Flow:
Szívesen kipróbálom, bár én tisztított feles mungóbabbal szoktam főzni (a kínaiaknál veszem). Az egészben lévő héjás mungót csíráztatásra használom.
Azt is kérdezted, ki mit készítene egy ilyen káposztából. Én például almás káposzta krémlevest. Az apróra vágott hagymát és egy fél savanykás almát zsiradékon megdinsztelek, egy másik serpenyőben pedig az aprított káposztát puhítom, karamellizálom. A káposztának nagyon jót tesz a karamellizálás, lepirítás. Valamilyen alaplevet vagy vizet adok hozzá, fűszerezem, kicsit még összefőzöm, majd az összes összetevőt leturmixolom. Az alma másik felét kockázom, kevés cukorral (a barna a finomabb) vagy mézzel szintén karamellizálom és levesbetétként tálalom. Esetleg durvára vágott pirított diót is lehet adni hozzá.
Ki-ki ízlése szerint ezt is édesítheti vagy savanyíthatja, de egy kevés tejszín sem rossz gondolat. :o)

Bejegyzés: Mungóbabos paradicsomleves zsenge káposztával

Mosolyka Flow 2020.01.06. 15:57:08

@Attilajukkaja: :) Kipróbálod? Egészet használok hozzá, azokat a pici zöldeket teszem nyersen a levesbe.

Bejegyzés: Mungóbabos paradicsomleves zsenge káposztával

Attilajukkaja 2020.01.05. 23:30:28

Nagyon jól hangzik!
Milyen mungóbabot használtál hozzá: egész hántolatlant vagy "feleset"?

Bejegyzés: Mungóbabos paradicsomleves zsenge káposztával
süti beállítások módosítása